Tapio Vanhatalo: ”Juicen Saimaa-ilmiö” -valokuvanäyttely 17. – 29.9.2021

Tuuliajolla 1981. Juice Leskinen. by Tapio Vanhatalo

Tapio Vanhatalo: ”Juicen Saimaa-ilmiö” -valokuvanäyttelyn avajaiset perjantaina 17.9. klo 16.30 Bar DOMissa. Tarinaa Mad Weekendistä sekä muisteluita Tuuliajolla kiertueesta. Avajaisissa myös aiheeseen sopivaa musiikkia ala Jaska & Matti Duo. Duo esiintyy myös myöhemmin illalla.

”Ja kun aamu on, en tiedä mistä herään”


DOM Mikkeli (Porrassalmenkatu 18, Mikkeli) on esillä 17. – 29.9.2021 valokuvanäyttely, joka koostuu valokuvaaja Tapio Vanhatalon mustavalko-otoksista Juice Leskisen ja muiden Suomi-rokkareiden Tuuliajolla-kiertueilta vuosilta 1981 ja 1982. Kiertueen ideana oli Juice visio viedä rock’n’roll ulos Helsingin sumuisista kapakoista Saimaan aalloille, ja siitä syntyikin 6 vuotta kestävä festaritraditio joka toteutettiin myös myöhemmin vuonna 2006.

Ensimmäisestä kiertueesta syntyi Aki ja Mika Kaurismäen ohjaama rock-elokuva nimeltään Saimaa-ilmiö (1981).Juicen erinomainen idea elää ja inspiroi meitä edelleen tänä päivänä. Vuonna 2021 Saimaa-ilmiön nimellä haettiin Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026 yhdessä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sekä maakuntiensa keskuskaupunkien kanssa. Haku sai jälleen aikaan todellisen ilmiön ja käynnisti muutoksen – jossa muutosvoimana toimii aluetta yhdistävä vesistö sekä taide ja kulttuuri.

Valokuvanäyttely toteutetaan yhteistyössä Saimaa-ilmiö 2026 -hankkeen ja Bar DOMin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *